Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Van het Bestuur (12 dec 2017)

14-12-2017

Het Bestuur had een volle agenda voor de bestuursvergadering op 12 december. Er werd gesproken over de volgende onderwerpen:

Nieuwjaarsreceptie op zondag 7 januari
Graag nodigt het Bestuur ieder lid, ouders van leden, vrijwilligers, sponsoren en ieder ander die iets heeft met SDOB uit om naar onze nieuwjaarsreceptie te komen om met elkaar het glas te heffen en te proosten op een mooi 2018 en een prachtige tweede helft van het seizoen.
 
Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie wordt er eerst nog gevoetbald. Om 13.45 uur begint het 'Hoge Hoeden toernooi'. Ieder team zal een mix zijn van (oudere) jeugdspelers, senioren (zondagteams, voetbalvaders en veteranen (35 en 45+). Korte potjes tegen elkaar waar niet meer, maar vooral ook niet minder dan de eer op het spel staat. 
 
Komt allen op 7 januari naar SDOB! Om te kijken vanaf 13.45 uur en het glas te heffen om 16.00 uur.

Cashloos betalen op donderdag, vrijdag en zaterdag Cash geld kost de vereniging veel geld en tijd. Denk maar aan het tellen van de kassa, de grotere kans op fouten en de bankkosten. Bovendien is het minder veilig dan elektronisch betalen. 
 
Daarom heeft het Bestuur besloten dat je na de winterstop, behalve op zondag, niet meer contant kunt betalen in de kantine van SDOB. Gelukkig zijn er nog voldoende andere manieren om te betalen. Zo kun je contactloos betalen met je pinpas en de goedkoopste manier (want met korting) met je SDOB clubcard. Meer informatie over de clubcard.

Seksuele intimidatie en misbruik in de sport - Wat doet SDOB?
Het is een actueel en uitermate belangrijk thema: seksuele intimidatie en misbruik in de sport. Deze week heeft het NOCNSF het rapport van de onderzoekscommissie onder leiding van Klaas de Vries gepresenteerd. In dit rapport komt een triest beeld naar voren van de hoeveelheid sporters die in aanraking komen of gekomen zijn met seksuele intimidatie en misbruik. Tot nu zijn er bij SDOB (gelukkig) geen verhalen bekend dat dit bij onze vereniging ook voor komt. Al moeten we ons er ook bewust van zijn dat dit geen garantie is dat het niet voor komt en dat we met elkaar alert moeten zijn en bijven. 

Om dit te ondersteunen heeft SDOB al sinds een aantal jaren een paar maatregelen genomen. Ik denk dat het goed is als we die opnieuw onder de aandacht brengen. 

1. Verklaring omtrent gedrag 
Alle begeleiders (trainers, coaches) van jeugdteams wordt gevraagd om een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen en kopie hiervan te sturen aan de club. 

Als het goed is, krijg je als trainer of coach een mail van NOCNSF waarmee je zelf deze VOG kunt aanvragen. Dit is kosteloos. Ons verzoek is om, zodra je deze binnen hebt, hier een scan of foto van te maken en deze te sturen aan Ans Evenboer, secretaris van SODB (secretaris@sdob.nl). 

Mocht je de mail van NOCNSF onverhoopt niet ontvangen hebben, zou je dat dan aan Ans kunnen laten weten?

2. Vertrouwenscommissie
SDOB heeft ook een vertrouwenscommissie. Met veel problemen kun je bij je trainer, leider of het bestuur terecht. Er kunnen echter situaties zijn die je niet met je jeugdleider, de trainer of het bestuur wilt bespreken en ook niet met andere mensen binnen de club. 

Denk daarbij ook aan zaken als pesten, geweld en intimidatie. Situaties die je graag eerst met iemand onder strikte vertrouwelijkheid wilt kunnen bespreken, voordat je besluit, of en zo ja, hoe, je er werk van zult maken en er verder nog meer ruchtbaarheid aan zult geven.

De vertrouwenscommissie is ook bedoeld om te benaderen als je iets ziet dat je niet lekker zit, dat je niet vertrouwt. Het zou kunnen dat je het niet zeker weet, maar dat je het toch graag wil bespreken. Dan kun je ook heel goed bij de vertrouwenscommissie terecht.

De vertrouwenscommissie bestaat uit leden die op enige afstand staan van de club, zodat je alles in vertrouwelijkheid kunt bespreken. Op dit moment bestaat de vertrouwenscommissie uit twee personen, Liesbeth Bekedam en Niels Spaans. Mocht dat nodig zijn, dan kun je bij hen terecht. Meer over de vertrouwenscommissie.

SDOB 90 jaar: vrijwilligers gezocht
Komend voorjaar bestaat SDOB 90 jaar. Een respectabele leeftijd, die we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Om hier een knallend feest van te maken, zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen dit te organiseren. Wil je helpen, neem dan contact op met Hans van der Schaaf (via 90jaar@sdob.nl of  06-38 33 44 92).

Real Madrid kamp ook in 2018
Afgelopen zomer is SDOB voor de eerste keer de gastheer geweest voor de Real Madrid voetbalclinic. Het zal je niet ontgaan zijn, het was een enorm succes. Er deden meer dan 60 spelers mee. Het merendeel van SDOB, maar er waren zelfs een paar zeer enthousiaste deelenemers uit Oostenrijk. Een heus internationaal evenement dus.

En als het eerste jaar al zo’n succes is, dan zal het tweede jaar vast nog leuker, interessanter en succesvoller worden. Daarom opnieuw, bij SDOB in de laatste week van de zomervakantie (27 t/m 31 augustus) de Real Madrid voetbalclinics! Je kunt je zelfs nu al inschrijven.

SDOB Duurzaam - wil je helpen?
Onze leefomgeving is belangrijk voor ons en het scheelt geld. Dat zijn meteen de twee belangrijkste redenen om SDOB duurzamer te maken. Op dit moment zijn er twee initiatieven die onderzocht worden om SDOB te verduurzamen. Zo kijken we naar investeren in zonnepanelen en led-verlichting in de lichtmasten. Daarbij kijken we ook of het mogelijk is om hier subsidie voor te krijgen. En wellicht zijn er nog meer dingen die we kunnen doen om duurzamer te worden. Al met al is het veel werk om dit uit te zoeken en te regelen. Mocht je hier bij willen helpen of ideeën over hebben, laat je dan horen en neem contact op via voorzitter@sdob.nl of 06-12746727.  

Lid van de Vriendenloterij? —> Steun SDOB!
Velen van ons zijn al lid van de Vriendenloterij. Een loterij waarbij de helft van de inleg besteed wordt aan een goed doel. Het mooie is dat je ook zelf kunt kiezen welk goed doel dat is. En nog mooier, je kunt dan ook kiezen voor SDOB. Dus, mocht je al meespelen bij de Vriendenloterij, dan is het een kleine moeite om SDOB als je favoriete goede doel aan te melden. Daar help je onze vereniging mee. Via deze link kun je precies zien hoe dat gaat.