Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB eindelijk van de nul af

13-11-2017

SDOB is na zes wedstrijden einde­lijk van de nul af. De ploeg van trainer Djordi Hopman pakte niet alleen de eerste punten van het seizoen, maar ook gelijk een overwinning. Saenden werd in eigen huis met 1-2 verslagen, waarmee ook de eerste punten van Hopman in de vierde klasse als trainer een feit zijn.

 

Zowel Saenden als SDOB vertonen in deze competitie een prestatiecurve met een opgaande lijn tot dusver. De Saenden defensie gaf zelfs in de voorgaande drie wedstrijden geen doelpunt weg en het puntloze SDOB verloor haar partijen tegen op papier betere tegenstanders steeds met één doelpunt verschil.
SDOB begon tegen alle verwachting in, op een zeer zacht maar bespeelbaar veld heel goed door Saenden onder druk te zetten. Dat leverde in de eerste tien minuten een aantal gevaarlijke situaties op voor het doel van Saenden. Daarna luwde de storm en kon Saenden een aantal keer gevaarlijk combineren via het middenveld. Niemand raar opgekeken van een ruststand van 3-0 ware het niet dat Pim van Haaster met een aantal miraculeuze reddingen zijn doel schoon wist te houden. Daartegenover was het met name Wout Schipper die na een goede aanval met een krullend schot de kruising op een haar na miste.

 


Na de een doelpuntloze eerste helft was het de beurt aan SDOB om aan te vallen. ,,lk zei al in de rust tegen mijn ploeg: dit gaan ze niet volhouden. Wij zijn conditioneel super­sterk", aldus Hopman. Dit lukte niet meteen. Tussen de bedrijven door wist de scheidsrechter de aandacht op zich te vestigen door met onbegrijpelijke fluitsignalen spelers, trainers en publiek te verbazen. Zijn beslissingen hadden ontegenzeggelijk invloed op de wedstrijd. In de 55e minuut wist Melvin Bruijn uit een scrimmage de score te openen (1-0), waarbij er flinke commotie was omdat de nummer 7 van Saenden de bal panklaar legde met zijn arm. De scheidsrechter had dit wel waargenomen, maar vond het een geval van onmacht.

 

SDOB legde zich er niet bij neer en ging over op een alles of niets spel. Dit leidde slechts tot één grote kans voor Thomas van der Starre, die een afvallende bal rakelings naast schoot. Vijf minuten voor tijd was het geluk eindelijk aan SDOB-zijde toen een strafschop werd toebedeeld nadat een schot van afstand de onderarm van een Saenden verdediger schampte. Yannis van den Elshout benutte het buitenkansje koeltjes door de keeper naar links te sturen en de bal naar rechts.

 

Hierna ging SDOB door om de drie punten binnen te halen en Saenden speelde om niet verliezen. SDOB zette alles op alles en in de laatste minuut werd dit beloond. Witold Rosendaal schoot de winnende treffer binnen na een afgemeten voorzet van Eros Balsing. De scheidsrechter liet vervolgens alleen de aftrap voor Saenden nog toe. Een geweldige uitslag voor de Broekers die volgende week naar Krommenie afreizen voor een hopelijk passend vervolg.