Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Van het Bestuur

9-11-2017

Op 7 november vergaderde het Bestuur voor de eerste keer onder leiding van onze nieuwe voorzitter, Sander ten Dam. De volgende onderwerpen kwamen ter sprake.

Nieuw bestuurslid - Hans van der Schaaf
Met het aantreden van Sander ten Dam als nieuwe voorzitter kwam in het bestuur een plek vrij voor een nieuw bestuurslid vanuit de Seniorencommissie. We zijn verheugd te kunnen melden dat Hans van der Schaaf deze rol op zich zal nemen. Hans woont in Zuiderwoude en is sinds 2010 lid van SDOB. Hans voetbalt in de selectie. Naast alle algemene zaken, heeft Hans in het bestuur vooral aandacht voor zaken die de seniorenteams aangaan.

Save the date - Nieuwjaarsreceptie
Alvast voor in de agenda. De nieuwjaarsreceptie van SDOB vindt dit seizoen plaats op zondag 7 januari vanaf 16.00 uur, de laatste zondag van de Kerstvakantie. Een uitstekend moment om met elkaar het glas te heffen en te proosten op een mooi 2018 en een prachtige tweede helft van het seizoen. Wat ook heel leuk is, is dat we een oude traditie in ere willen herstellen, de nieuwjaarswedstrijd. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie wordt een wedstrijd gespeeld door een mix van spelers uit de verschillende seniorenteams en oudste jeugdelftallen. Over de precieze invulling volgt later meer informatie.

Oproep: Feest 90 jaar SDOB
We zijn jarig! Komend voorjaar bestaat SDOB 90 jaar. Een respectabele leeftijd, die we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. Om hier een knallend feest van te maken, zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen dit te organiseren. Heb je ideeën, hou je wel van een feestje, vind je het leuk om te helpen, neem dan contact op met Hans van der Schaaf (via 90jaar@sdob.nl of  06-38 33 44 92).

Sponsorcommissie
Voor SDOB zijn sponsoren enorm belangrijk. Vanzelfsprekend vanwege de financiële bijdragen, maar ook vanwege de kennis die zij inbrengen bij onze vereniging en de hulp die zij bieden. Veel sponsors zijn ook immers ook vrijwilliger bij SDOB. Om nog meer uit sponsoring te kunnen halen en om meer invulling te geven aan de huidige partnerships, vindt het bestuur het heel leuk om te kunnen melden dat Erik Klijzing en Jimmy Voskuil hebben aangeboden om de nieuwe sponsorcommissie te vormen. Erik en Jimmy zijn, behalve spelers van ons 3e beiden ook opgeleid als sport marketeer.

Lijkt het je leuk om ook mee te denken en bij te dragen aan de sponsoring bij SDOB? Neem dan contact op met Erik of Jimmy. Dat kan makkelijk via sponsoring@sdob.nl.

Beveiliging SDOB - Sleutels ballenhok en camera's
SDOB vindt het belangrijk een open vereniging te zijn voor alle leden die willen voetballen, ook als er geen trainingen of wedstrijden zijn. We willen graag toegankelijk zijn. Het is makkelijk dat zo goed als iedereen de code heeft van het ballenhok en daarmee ook bij de sleutel van de hal kan. Helaas is het zo dat niet iedereen hier goed mee om kan gaan. We hebben het afgelopen jaar veel last gehad van overlast, van vernielingen en helaas ook van diefstal. Diefstal van gereedschap, bridgespullen, ballen, kleding en zelfs schoonmaakmiddelen. En ook de sleutel van de hal is gebruikt, maar niet meer teruggekomen. Dat is dus een dilemma. Doen we de poort zoveel mogelijk dicht? Laten we de hal voortaan op slot? Dat lijkt ook niet de oplossing, maar wat dan wel?

Eén oplossing is het nieuwe ballenhok. Daar zijn nieuwe cilindersloten ingezet, net zoals in de nieuwe hal. Binnenkort ontvangen alle jeugdtrainers een genummerde sleutel waar zij zelf verantwoordelijk voor zijn. Daarmee kunnen zij in het nieuwe ballenhok. Jacques zal de sleutels uitreiken en bijhouden wie welke sleutel ontvangen heeft. Wanneer een training door een ander wordt overgenomen (die geen sleutel heeft), zal dus ook de sleutel tijdelijk uitgeleend moeten worden. Zo proberen we de toegang tot de trainingsmaterialen enigszins binnen de perken te houden. 

Een andere maatregel is cameratoezicht. Om wanneer het toch mis gaat en er weer gestolen wordt of vernielingen zijn gepleegd terug te kunnen zien wie daarvoor verantwoordelijk is, gaan we onderzoeken of we camera’s kunnen ophangen. Met de huidige vervangings- en herstelkosten die wij hebben, denken we de camera’s binnen een half jaar terugverdiend te hebben. We hopen vooral ook dat ze een preventieve werking zullen hebben.