Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Spanning tot het einde bij SDOB-Ilpendam

6-11-2017

Hekkensluiter SDOB wilde van de nul af en Ilpendam wilde de achterstand op koploper RCZ niet laten oplopen. Het was gistermiddag echter onmogelijk beide wensen te honoreren, want toen troffen de Waterlandse ploegen elkaar in Broek in Waterland. De wens van Ilpendam ging in vervulling, want het won door een goal van Mike Postma halverwege de tweede helft met 0-1.

Omdat de gasten daarna verzuimden tegen een opdringend SDOB de voorsprong uit te breiden, bleef het tot het eindsignaal spannend. Een tegengoal viel niet en zou ook niet verdiend zijn geweest, want de Ilpendammers waren in de tweede helft duidelijk beter en verdienden op grond daarvan de winst.

 

Dat vond ook winnende trainer Remco Sint. „Het duurde erg lang voor we op 0-1 kwamen en daarna misten we de kansen om het te beslissen. SDOB heeft het ons heel lastig gemaakt door er tot het einde toe voor te strijden. Ze hebben nu nog nul punten, maar wat mij betreft mogen ze erin blijven.”

 

Dat wil SDOB-trainer Djordi Hopman natuurlijk ook, maar hij gaf toe dat Ilpendam terecht had gewonnen. „We hebben goed partij geboden, maar jammer genoeg de mogelijkheden niet benut. En dat zij na de 0-1 kansen kregen op meer kwam natuurlijk vooral door ons aandringen, waardoor we achterin ruimte moesten weggeven.”

 

Grabbelen

In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, al had SDOB wat meer balbezit en was het wat vaker in de aanval. De uitvallen van de bezoekers waren gevaarlijk, maar Mitch de Koning schoot na een lage voorzet van Mike Postma tegen keeper Pim van Haaster aan, Jordy Blom had te lang werk na een breedtepass van dezelfde Postma, en Van Haaster moest grabbelen na een kopbal van De Koning, die niet veel later voorlangs schoot.
SDOB-spits Yannis van den Elshout trof wél doel, met een kopbal uit een corner van Thomas van der Starre, maar scheidsrechter Peter Gräper had duwen geconstateerd, waar Hopman na afloop twijfels over had, na de lezing van zijn spits te hebben aangehoord. Van den Elshout kreeg kort voor de rust een herkansing, maar kopte bij de tweede paal voorlangs, terwijl Ilpendam-keeper Roy Eijkelboom handelend moest optreden bij inzetten van Wout Schipper en Thijs Jesse.

 

Beheerst

Na de rust had Ilpendam het initiatief. Postma kopte over, omdat de voorzet van Blom iets te hoog was, maar leek daarna de score te openen. Zijn schuiver, na een lage voorzet van De Koning, spatte echter van de binnenkant van de paal het veld weer in. Zijn derde poging in de tweede helft was echter wél succesvol. Hij reageerde attent op een mooie diagonale pass van Shane Schipper en passeerde Van Haaster beheerst: 0-1.

 

De SDOB-doelman moest kort daarna twee keer handelend optreden. Eerst tikte hij een inzet van Nicky van Eeuwen knap uit het doel en vlak daarna sloeg hij een schot van Nick Peereboom stijlvol onder de lat vandaan. De pogingen van SDOB om langszij te komen, leverden niets op. Van der Starre en Niels Lauwers schoten net naast en een treffer van Eros Balsing vond vanwege buitenspel geen genade in de ogen van de arbiter.

 

In de slotfase waren de beste kansen voor de bezoekers. Postma reageerde goed op een dieptepass van Blom, maar schoot slordig naast. En toen Blom een duel van Evert Elsinga had gewonnen, kreeg Bas Grootes een vrije loop naar het Broeker doel, maar hij kon Van Haaster niet passeren.

 

SDOB: Van Haaster; Elsinga, Honingh (88. De Schepper), Lauwers, B. van de Steege; Schipper, Van der Starre, Dontje; Jesse (69. Balsing), Van den Elshout, Rosendaal.
Ilpendam: Eijkelboom; Coenderman, Komen, Grootes, Burgers; Peereboom (83. Mhedbi), Hollander, Blom, Pijnacker (46. Schipper); Postma, De Koning (72. Van Eeuwen).

Bron: Noordhollands Dagblad
Journalist: Bouwe Meijn