Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Elk duel is voor SDOB de wedstrijd van het jaar

3-11-2017

Als het om de streekderby SDOB-Ilpendam gaat, ben je bij Evert Elsinga aan het goede adres. De 34-jarige verdediger speelt vanaf zijn zeventiende in het eerste van SDOB en heeft dit decennium naar eigen zeggen minimaal tien derby’s tegen de Ilpendammers afgewerkt.
Zondag is de routinier uit Broek in Waterland weer van de partij en hoopt hij met zijn ploeg de eerste punten van dit seizoen binnen te slepen. „Het is een beladen duel. Ik denk dat wij hun spel aardig kunnen ontregelen. In al die jaren dat ik tegen Ilpendam speelde, heb ik er vaker van gewonnen dan verloren. Het is zaak dat wij hun spitsen goed uit de wedstrijd spelen”, aldus Elsinga.

 

Paniek

Van paniek is volgens hem nog geen sprake, maar begint wel de tijd te dringen. Het nog puntloze SDOB speelde drie heel aardige wedstrijden en een heel slechte. „Afgelopen zondag tegen Rood Wit Zaanstad was het heel slecht. Het was niet om aan te zien. Iedereen was na afloop heel teleurgesteld. En toen ik thuis op internet de uitslag van Purmerland zag, baalde ik helemaal. In de eerste wedstrijden had er beslist meer ingezeten. Het probleem is dat we niet scherp zijn in alle linies. We geven de doelpunten te makkelijk weg - zeker tegen Zaandijk en Knollendam - en scoren heel moeilijk. We creëren genoeg kansen. We moeten nu tegen Ilpendam de eerste punten gaan pakken en dat betekent dat iedereen scherp moet zijn. Tegen Ilpendam hoef je niet gemotiveerd te worden. In deze wedstrijd zit altijd beleving. Dan hoeven we zeker niet aan het kortste eind te trekken. Wedstrijd van het jaar? Op dit moment is elke wedstrijd voor ons een wedstrijd van het jaar. Het is nu zaak om de eerste punten te behalen en pas daarna kunnen we kijken hoever we kunnen komen. Pakken we de punten niet, dan wordt het - vrees ik - een loodzwaar en saai seizoen.”
Dat Purmerland het hooggeplaatste WSV’30 versloeg, geeft Elsinga wel vertrouwen. „Iedereen kan in deze klasse van elkaar winnen. Aan onze trainer Djordi Hopman ligt het zeker niet. Hij probeert ons altijd te laten voetballen en ziet het spelletje wel. Hij heeft meer voetbalgogme dan de gemiddelde speler van SDOB.”


Elsinga - die zijn opleiding genoot bij Ilpendam - omschrijft zichzelf als een ’harde’ verdediger. Lachend: „Maar ik probeer ook te voetballen. Hoelang ik nog doorga? Ik wil zo hoog mogelijk spelen en zolang de trainer mij wil gebruiken, ga ik door. Mijn meeste vrienden spelen inmiddels in het tweede, maar we hebben een leuk, fris elftal.”
Bron: Noordhollands Dagblad

Journalist: Hans Beemster