Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB blijft zonder punten

30-10-2017

Opnieuw geen punten voor SDOB. Dit keer werd er van Rood Wit Zaanstad verloren met 2-1. Na deze nederlaag verkeert de ploeg van trainer Djordi Hopman (mede dankzij de winst van Purmerland op WSV ‘30) onderaan de ranglijst, zonder punten.

 

"Het was een waanzinnig slechte wedstrijd van ons”, aldus Hop­man. “En het ergste is dat je gewoon verliest van een ploeg die er helemaal niks van bakt. Dat zegt denk ik genoeg over het niveau van ons spel."

 

De openingsfase was wel goed voor SDOB. Maar ondanks het iets betere spel liepen de bezoekers voor de rust regen twee slor­dige tegendoelpunten aan. Bij de eerste goal kon de rebound simpel binnen getikt worden door de thuisploeg door niet al te alerte reacties van de SDOB spelers op een gekeerd schot. Bij de tweede goal werd een afvallende bal slordig weggewerkt, na balverlies van Elsinga, waardoor de nummer 7 van Rood Wit Zaanstad ongehinderd kon aanleggen. Een vlak schot verdween onder Pim van Haasteren door in het net. Het verschil had nog groter kunnen zijn, ware het niet dat Van Haaster een wereldredding pleegde op een diagonale kopbal en nog een keer goed ingreep bij een scrimmage voor zijn doel.


,,Slechter dan dit kan het in ieder geval niet”, zei Hopman tegen zijn ploeg in de rust. “We gingen daardoor alles of niets spelen." Dit resulteerde in een flink veldoverwicht. Rood Wit Zaanstad kwam bijna niet meer voor het doel van SDOB, terwijl de geelhemden zelf een flink aantal kansen creëerden. Een voorzet van Wout Schipper belandde via een Zaans been in ei­gen doel, wat de stand op 2-1 bracht.

 

Daarna was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Rood Wit Zaanstad, waarbij Dontje, Van den Elshout en Rosendaal levensgrote kansen misten. De keeper, de lat, de paal en onscherpe afronding zaten de gelijkmaker in de weg. De rommelig leidende scheidsrechter trok vervolgens slechts 5 minuten extra tijd bij, waar een kwartier niet had misstaan. De tijdrekkende thuisploeg zag vervolgens vlak voor tijd ook nog de nummer 10 met rood vertrekken. Kort hierna volgde het eindsignaal.

 

Opstelling: Van Haaster; Elsinga, Van der Steege, Honingh, Wiedemeijer (75: Jesse); Lauwers, Dontje, Van der Starre; Schipper, Van den Elshout en Balsing (45: Rosendaal).