Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

Defensief schutterend SDOB verliest van Zaandijk

23-10-2017
Dat SDOB verloor van Zaandijk, dat kon trai­ner Djordi Hopman nog aan. Maar de manier waarop de 2-4 nederlaag tot stand kwam, baarde hem meer zorgen.
 
Het ritme ontbreekt bij SDOB. Het treffen met Zaandijk was pas her derde duel deze competitie voor de Broekers. Een gevolg van een vrije én een afgelaste speelronde. Een midweeks treffen - logischerwijs verloren - met Marken had wel voor enig optimisme gezorgd.
 
Dat goede gevoel kon tegen Zaan­dijk niet omgezet worden in de eerste punten van het seizoen. Op het kunstgrasbijveld van SDOB begon de thuisploeg nog wel aardig, maar moest door defensieve flaters de winst aan het beter voetballende Zaandijk worden gelaten.
 
Want kansen creëerden de gastheren meer dan voldoende. ,,Dat is el­ke wedstrijd - met uitzondering van Westzaan · het geval", merkte Hop­man op. ,,Maar wij scoren te weinig. Het is natuurlijk een cliché, maar we moeten onze kansen afmaken. Van­daag zeker vier, maar misschien nog wel meer dan de tegenstander."
 
Beter zou het zijn om ook de achter­hoede op orde te krijgen. Drie van de vier tegendoelpunten behoorden rot de categorie 'verwijtbaar'. Zowel verdediging als doelman ging niet vrijuit bij de treffers.
 
 
Kruising 
In de openingsfase kwam SDOB op voorsprong. Nadat Eros Balsing eer­der al de bal op de kruising geplaatst had, was een inzet van Thomas van der Starre wel een doelpunt waard. Met zijn schot liet hij doelman Mar­tijn Teeuwen kansloos. De gelijkma­ker liet niet lang op zich wachten. Uit een vrije trap van Mika Hendriks kon Jomo van der Vooren - toch niet de grootste man van het veld · onge­hinderd binnen koppen. 
Kort voor het einde van de eerste helft was het al niet veel beter. Mickey Boers kopte de bal in her verla­ten doel omdat hij simpelweg eer­der bij de bal was dan doelman Pim van Haastcr, die volledig mistastte.
 
En direct na de -2.-2.- een van richting veranderde inzet van Nick Donrje - ging het opnieuw mis achterin bij SDOB. Noureddine Akhamranc nam een vrije trap aan de zijkant van het veld ter hoogte van de dug-out. Terwijl de bal onderweg was, gaf aanvoerder Niels Lauwers Zaandij­ker Dirk ten Wolde een zet. Beiden misten daardoor de bal, en Van Haaster stond als aan de grond ge­ nageld toen de bal in de verre hoek tegen het net viel.
 
De thuisploeg ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en Balsing had daar de beste mogelijkheden voor. De rechtsvoor brak tweemaal goed door, maar eenmaal vrij voor doelman Teeuwen maakte hij de 
verkeerde keuze. 
 
In de slotfase besliste Akhanuane her duel dooreen door Van der Voren teruggelegde bal achter Van Haaster te plaatsen. Her was feitelijk de enige treffer van de bezoekers waarbij de Broeker verdediging niets te verwijten viel.
 
SDOB: Van Haaster; Eisinga, Van de Steege. Lauwers. Boon (85. De Schep­per); Schipper, Van der Starre. Jesse (46. Dontje); Balsing, Rosendaal, Van den Elshout. 
Zaandijk: Teeuwen; Hooijschuur, Aafjes, Karreman, Hendriks; Blijen­burg. Broers (53. Zoon). Akhmara ne. Ten Wolde (72. Pos): Van Oers. Van den Voren. 
 
Bron: Noordhollands Dagblad
Journalist: Gideon Smit