Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB verliest nipt van eersteklasser Marken

11-10-2017
Gisteravond verloor SDOB in een vermakelijke wedstrijd met 3-1 van SV Marken. 
 
Waar vooraf door de Broekers werd gevreesd voor een dikke nederlaag, was het gevoel waarmee men huiswaarts keerde achteraf best positief. 
 
SDOB had van trainer Djordi Hopman de opdracht gekregen om compact te spelen en de Markers zo weinig mogelijk ruimte te geven om op het middenveld en voorin te voetballen. 'Van daaruit was het de bedoeling dat we met de snelheid van Balsing en Wiedemeijer onze kansen wilden pakken in de omschakeling'. 
 
Zoals verwacht, was het Marken dat het meeste balbezit had en het tempo van de wedstrijd bepaalde. Echter werden zij nauwelijks gevaarlijk, daar een te laag baltempo werd gehanteerd. SDOB verdedigde geconcentreerd en gaf, behoudens enkele ongevaarlijke afstandschoten, nauwelijks iets weg. 
 
Maar daar waar de schiereilandbewoners het meeste balbezit hadden, had SDOB de kansen. Zo gingen respectievelijk Van Den Elshout en Balsing alleen op de keeper af, maar wisten zij deze grote mogelijkheden niet te verzilveren. Ook routinier Thomas van Starre mocht alleen op het doel van Marken af, maar werd ogenschijnlijk onreglementair gestuit. De goed leidende scheidsrechter wuifde dit echter weg en zo bleef het lang 0-0. 
 
Na een half uur wist Marken uit een corner 1-0 te maken. Gezien het spelbeeld een verdiende voorsprong. 
 
SDOB rechtte de rug en wist op slag van rust de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Bart van de Steege zette knap voor met zijn linker en Van de Starre wist deze keer, met een knappe kopbal, wel het net te vinden. 
 
Na de thee eigenlijk hetzelfde spelbeeld;  Marken dicteerde, SDOB geconcentreerd verdedigend.......
 
Tien minuten na rust was het wederom raak voor Marken. Na weifelend optreden van SDOB-keeper Van Haaster, was het Marken dat via een dubbele scrimmage op 2-1 kwam. 
 
SDOB ging vrolijk verder met het creëren van kansen uit de counter, maar het ontbrak de Broekers aan scherpte in de afronding. Met name Van Den Elshout kreeg nog een fantastische mogelijkheid, maar kon de keeper niet verschalken met zijn 'minder-goede' rechter been. 
 
Toen Marken in de 70e minuut op 3-1 kwam, na een keurig uitgespeelde aanval was de wedstrijd gelopen. Het lukte SDOB niet meer om druk te zetten op het middenveld en de tweede bal werd niet meer veroverd.
 
Uiteraard absoluut geen schande, maar het conditionele verschil tussen de eerste en de vierde klasse is dan toch wel merkbaar. 
 
Marken wint dus met 3-1 en dat moet vertrouwen geven voor de volgende competitieronde. Niet minder zal het vertrouwen zijn bij SDOB dat een prima wedstrijd speelde en met een goed gevoel en de complimenten van de tegenpartij, de thuisreis aanvaardde.