Hoofdsponsor

Dirk de Waart

WILT U MET UW BEDRIJF OF MERK OOK PROMINENT IN BEELD?


Website mede mogelijk gemaakt door

WebWaterland.nl

SDOB vergeet te winnen van Knollendam

2-10-2017

SDOB is er, ondanks een vroege 1-0 voorsprong en redelijk goed spel, niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen te pakken. Tegen oude bekende Knollendam werd het 1-2. Door het verlies staat SDOB nog steeds laatste in de 4e klasse D.

Klik hier voor alle foto’s van zondag, gemaakt door onze voorzitter.

SDOB begon scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde niet direct in grote kansen, maar zorgde wel voor onrust bij Knollendam, dat over de gehele wedstrijd gezien niet echt veel voetbal liet zien, maar vooral gevaarlijk werd in de omschakeling. Na een paar dreigende momenten was het in de 16e minuut raak. De keeper van Knollendam kreeg een lastig schot van Wout Schipper kon niet onder controle en Witold Rosendaal was scherp in de rebound. Hij kon eenvoudig de 1-0 binnentikken, dik verdiend op dat moment.

SDOB leek bevrijd door de goal en bleef Knollendam onder druk zetten. Meer dan een paar aardige mogelijkheden voor Eros Balsing, Yannis van den Elshout en Thomas van der Starre leverde dit echter niet op. SDOB kon de druk er niet lang ophouden, maar hoefde ook niet bang te zijn voor Knollendam. Tot het moment waarop er iets te langzaam werd gehandeld in de opbouw. De rechtsbuiten van Knollendam ontfutselde de bal, ging alleen op Pim van Haaster af en schoot beheerst binnen. Deze tegenslag zorgde voor een enigszins matte afloop van de eerste helft.

Na rust herpakte SDOB zich goed. Zo kreeg het direct een goede kans die helaas werd naast gekopt. Knollendam kwam amper over de middellijn heen, maar deelde af en toe een flinke schop uit. Vooral Nick Dontje moest het hierbij enkele malen ontgelden. Na twintig minuten in de tweede helft kroop Knollendam wat meer uit de schulp, waardoor SDOB wat meer verdedigende acties moest uitvoeren. Een daarvan (Eros Balsing zette zijn lichaam goed in) werd door de warrig leidende scheidsrechter beoordeeld als een overtreding. De daaropvolgende vrije trap werd rechtstreeks in de korte hoek gestreept door de linksback van Knollendam. Van Haaster leek deze niet te verwachten en werd daardoor verrast: 1-2.

De onverdiende achterstand bleef zo’n tien minuten in de koppies van de SDOB’ers hangen en het leek erop dat Knollendam met een hogere uitslag zou vertrekken. Sterk verdedigend optreden weerhield hen er echter van de score uit te bouwen. SDOB gooide er het laatste kwartier nog een slotoffensief uit. Knollendam werd volledig teruggedrongen en het leek een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen, maar de bal viel niet goed of wilde er simpelweg niet in. Het dichtste bij een goal was Van der Starre nog, met een kopbal op de lat. Ook Van Haaster ging nog mee met de laatste corner, maar niets mocht baten.

Trainer Djordi Hopman zag voldoende aanknopingspunten: “Ondanks dat je twee goals weggeeft, hebben we over de hele wedstrijd gezien het betere van het spel gehad. De jongens zijn er doodziek van, maar we moeten verder naar volgende week.

Opstelling: Van Haaster; Elsinga, T. van de Steege, Honingh, B. van de Steege; Dontje, Schipper, Van der Starre; Balsing, Van den Elshout en Rosendaal. Wissels: Van den Boogaard, Kouwenoord en De Schepper 

Op zondag 8 oktober staat de wedstrijd tegen Saenden op het programma.