• 10e Noord-Zuid Derby gewonnen door Zuid

  • Het was alweer de 10e editie van deze legendarische Derby. Het hele jaar door trainen de vaders uit Noord en Zuid gebroederlijk op de woensdagavond. Maar één keer per jaar staan ze tegenover elkaar, tijdens deze wedstrijd met vaders uit Noord en Zuid (die tevens lid moeten zijn van SDOB) worden de voetbalkwaliteiten tentoongesteld en gestreden om de winst.

    Het zijn altijd mooie wedstrijden waar het over en weer gaat en de spanning te voelen is. Het publiek, van voornamelijk kinderen uit het dorp, zijn zeer belangrijk voor het succes van de derby en zijn uiteindelijk de grote winnaar. Dit jaar was Zuid de terechte winnaar alhoewel Noord goed tegenstand bood en dicht bij de gelijkmaker was. De Zuiderlingen mogen een jaar lang genieten van de eer en de wisselbeker. (meer info en stand is hier te vinden)

    Na de wedstrijd is er weer broederschap tussen Noord en Zuid en wordt de wedstrijd meerdere malen nabesproken tijdens het nuttigen van een aantal drankjes en sinds een aantal jaar ook traditioneel met een sterren diner mogelijk gemaakt door onze eigen Luuk Langendijk. (het was weer smullen!)

    GEFELICITEERD ZUID en tot volgend jaar !